Sóc conscient que sense la gent que em llegeix aquest bloc no tindria massa sentit, és per això que he decidit apropar-me una mica més a tots els que, de tant en tant, feu una ullada a les meves reflexions. Així doncs, deixo a la vostra disposició la direcció de correu electrònic del bloc: edurnezermoduz@hotmail.es, per si algú de vosaltres vol enviar-me qualsevol queixa, inquietud, aportació, opinió, etc. MOLTES GRÀCIES!

diumenge, 6 de febrer del 2011

Que què tenim? A Lleida desenes de tresors!

El nou anunci d’Estrella Damm ens encanta, sí, perquè mostra tots els tresors que tenim a Catalunya, però si ens parem a escoltar tot el que diuen...ups! Què passa? O millor dit, què hi falta? Bé, crec que no cal pensar massa per veure que a la plana de Lleida també tenim petits tresors que a la vegada ens fan molt grans, però que no figurem en aquest anunci. Tenim la fruita, els cargols que ja ens volen agafar prestats a Barcelona, també tenim la Seu Vella, que no és Patrimoni de la Humanitat, però que ho podria ser perfectament, tenim a Marius Torres i Arnau Mir de Tost, Lo Marraco, tenim l’oli de les Garrigues, etc. És evident que en un anunci no es poden estar minuts i minuts parlant dels tresors de la nostra terra, però, i si repartim una mica les coses? Mireu, és parla de La Masia i el Barça, dels Pirineus, els quals no son només de Lleida, això també cal remarcar-ho, també es parla dels 800 km de Costa, de l’Empordà, de la Fageda, la Cerdanya, del Delta de l’Ebre, de l’Estany de Sant Maurici i Aigüestortes, de la Sagrada Família, el Parc Güell i Gaudí, de Miró, de Dalí, de les històries de Mercè Rodoreda i Quim Monzó, de Joan Brossa, de Joan Manuel Serrat, de la Patum, de les galetes de Camprodon i els calçots, entre altres elements que em recorden que entre tantes coses maques hi falten les de la terra ferma. Els que creuen que l’anunci ho té tot pot ser que pensin que dir tot això és buscar coses sense importància, però, tot i saber que Estrella Damm no ho ha fet amb mala intenció, crec que és necessari fixar-nos en tots aquests detalls. Ja se sap, els petits detalls marquen la diferència, i en un anunci com aquest falta recordar que Lleida també existeix, més enllà dels Pirineus, on molta gent d’arreu de Catalunya s’ho passa d’allò més bé. Malgrat tot això, vull que quedi clar que en cap moment vull infravalorar tot el que es diu en l’anunci, tan sols vull reivindicar el paper de Lleida. Això és tot. Ah! I tampoc deixaré de veure Estrella Damm per veure San Miquel, però també he de dir que és una cervesa força bona i... que la tenim aquí, a Lleida.

5 comentaris:

  1. Totalment d'acord! La primera vegada que veus l'anunci dius..qe maco quantes cses bniqes tenim a Catalunya! pero el tornes a veure.. i es veu reflexada una marginalitat o com es digui de la nostra terra, Lleida.. la nostra SEU, el nostre OLI, els TORRONS d'Agramunt.. etc...
    Aver si ens comencen a valorar una miqueta més, que bé que es mengen la nostra fruita a gust!(entre d'altres, clar esta..)

    Bon escrit Edurne! :)

    -Sheila-

    ResponElimina
  2. Tens tota la rao Edurne per que no saben el que es perden tot el bo que tenim a Lleida i les bomes persones que som i van a buscar altres cualitats a altres llocs que se pensen que tenen molt i no tenen re.


    Io.

    ResponElimina
  3. Jo tmb m'hi vaig fixar, si k es dificil de reduir tot allò bonic k te Catalunya, pero com dius tu, no es poden deixar una ciutat com Lleida k també keda inclosa dins de Catalunya.
    Amb lo bonica i acollidora k es Lleida, és un poble gran!

    ResponElimina
  4. sisi! la primera vegada que el vaig veure ia me'n vaig donar conte que no deien res de lleida, i esperave a veure si dirien encara que fos la fruita de Lleida o algo aixi però res... hmmmmmm
    i estic totalment d'acord amb tu, l'anunci està MOLT bé, però una mica de Lleida no aniria malament..

    ResponElimina