Sóc conscient que sense la gent que em llegeix aquest bloc no tindria massa sentit, és per això que he decidit apropar-me una mica més a tots els que, de tant en tant, feu una ullada a les meves reflexions. Així doncs, deixo a la vostra disposició la direcció de correu electrònic del bloc: edurnezermoduz@hotmail.es, per si algú de vosaltres vol enviar-me qualsevol queixa, inquietud, aportació, opinió, etc. MOLTES GRÀCIES!

dimarts, 14 de desembre del 2010

Salvem les festes de foc!

La bona política està en crisi, i remarco això de “bona”. Vivim en un període en el qual els polítics es posen en mig de temes que no els pertoquen, tan sols per lliurar-se durant un temps de temes que sí que haurien de ser del seu interès, però que no saben com solucionar. Fa un temps, a Catalunya es van prohibir les corrides de braus, argumentant que eren actes de tortura per als animals. No puc dir que estigui totalment en contra d’aquesta decisió, ja que, tenint en compte que els braus formen part de la imatge d’Espanya, en part ho recolzo. Però el que no entenc és que no es prohibeixin les festes amb braus embolats. Si les corrides de braus son sinònim de tortura, com pot ser que veure un animal amb foc a les banyes no es miri de la mateixa manera? Posats a lluitar contra el maltractament i la tortura animal, per què no prohibim els zoològics, on els animals viuen empresonats en un medi que no és el seu. En mig de tantes prohibicions, hi ha qui diu que els diables, per exemple, també s’han de prohibir, pel tema del foc, evidentment, ja que de maltractament animal no n’existeix cap. En aquests moments, la cultura catalana es veu amenaçada. Existeix el desig de prohibir les festes de foc, per part d’una colla d’il·luminats que ja no saben que inventar-se. Fa uns mesos vam viure la mateixa història amb el tema dels castellers, encara rai que ara son Patrimoni de la Humanitat. Europa i Espanya no reconeixen la cultura catalana i, com a conseqüència, aquesta es troba en perill. Espanya no ens recolzarà, perquè, ja se sap, la relació entre Espanya i Catalunya és com allò de: “Ni contigo, ni sin ti.” No volen deixar-nos lluir la nostra pròpia identitat, però tampoc ens deixen marxar, perquè saben que necessiten els nostres diners i els nostres serveis. Com han d’assimilar l’Aznar i el rei que Espanya ja no posseeix la seva estació d’esquí preferida? Bé, això no venia al cas, però tenia ganes de dir-ho. Aquest afany per prohibir les festes de foc per part d’alguns es pot interpretar com la reacció a la prohibició de les corrides de braus, però, tot i saber que els polítics catalans van cometre un possible error, no penso recolzar una iniciativa que pretén atacar la meva cultura: la catalana. Fa segles que els catalans gaudim amb les festes de foc, si n’hi ha que no ho volen reconèixer, que no ho facin, però hem de tenir clara una cosa: Si nosaltres no lluitem per les nostres festes i la nostra cultura, ningú ho farà. Aquí us deixo un fragment de la Directiva 2007/23/CE, crec que és un fragment clau:
"El uso de artículos pirotécnicos y, más concretamente, eluso de artificios de pirotecnia va íntimamente ligado acostumbres y tradiciones culturales sensiblemente diver-gentes en los diversos Estados miembros. Ello hacenecesario que se permita a los Estados miembros adoptarmedidas para limitar la utilización o la venta al público dedeterminadas categorías de artificios de pirotecnia porrazones de seguridad pública u otras."

6 comentaris:

  1. Doncs, amb això es podrien carregar moltes festes, Edurne! entre altres les Falles Valencianes, oi?

    ResponElimina
  2. Ara m'has tocat la fibra...
    Jo penso que en el tema dels braus si que hi ha més diversitat d'opinió, n'hi que els hi agrada, n'hi ha que no i n'hi ha que els es igual.

    Pero en tema pirotecnia... a qui no li agrada acabar les festes majors amb un bonic espectacle pirotècnic? a qui no li agrada mirar des del balcó o des de darrera dels percusionistes com corre la gent pq un diable el persegueix? a qui no li agrada encendre la foguera de Sant Joan amb una bona traca? A qui no li agrada que desprès d'una cerimònia de boda facin petar una traca desprès de lleçar l'arròs? I moltes coses més... a que ens agrada això a tothom?
    L'"espavialt" que a fet aquesta llei a demanat opinió a la població?, jo se la resposta, NO!. Segurament li van dir, "noi, fes algo guapo k cobraras pasta!", i com som així de creatius i sobreot "espavilats", van i joden als que menys culpa tenen, i als que fan del foc un entreteniment dels més bonics per a la població.
    Jo canviaria aquesta llei per "prohibir que els polítics s'embutxaquin diners que no es mereixen!"
    AVISO! si es prohibeix els focs, teniu en conte la gent se us tirarà al coll!!

    ResponElimina
  3. Edurne te dono tota la rao per que per unes coses si i per altres no,que es una festa major sense els timpics correfoc o el castell de focs de fi de festa,jo com sas ven ve tu perteneixo a un grup de diables i per res del mon u an de traure ja que no fem malt andingu sol disfruten la gent que se fica davall dels diables amb les aspurnes i tot el que la colla D´Alcarrás fem.En solucio ja molta gent que saborreix molt i no sap lo que es uns correfocs o un bon castell de focs per que son gent de fer les coses sense pensar.

    Gracies Edurne per pensar amb nosaltres.

    ResponElimina
  4. M’encanten els correfocs i els castells!
    Es una vergonya, moltes coses que estan passant a Catalunya.

    ResponElimina