Sóc conscient que sense la gent que em llegeix aquest bloc no tindria massa sentit, és per això que he decidit apropar-me una mica més a tots els que, de tant en tant, feu una ullada a les meves reflexions. Així doncs, deixo a la vostra disposició la direcció de correu electrònic del bloc: edurnezermoduz@hotmail.es, per si algú de vosaltres vol enviar-me qualsevol queixa, inquietud, aportació, opinió, etc. MOLTES GRÀCIES!

divendres, 8 de novembre de 2013

Dolces temptacions: Coulants de xocolata (negra o blanca)

El primer cop que vaig menjar-me un coulant de xocolata vaig dir: He d’aprendre a fer-ne! I així ho vaig fer. Aquest postre, o pecat, em va agradar tant que no em vaig poder resistir a la temptació de buscar la recepta i intentar fer alguna cosa de profit amb ella. Evidentment he anat adaptant la recepta al meu gust i, finalment, he aconseguit un resultat força bo. Penseu que fins i tot he aconseguit que una amiga a la qual no li agraden els coulants, ja que alguns són massa empallegosos, me’n demani de tant en tant. Dit això, comparteixo amb vosaltres aquesta recepta.

Ingredients: 4 ous, 200g de margarina, 200g de xocolata fondant, 80g de sucre, 80g de farina i un pessic de sal.

El primer pas és separar els rovells de les clares, ja que el pas següent serà muntar les clares amb el pessic de sal, això ajudarà a que pugin més i més ràpid. A continuació barrejarem els rovells amb el sucre, fins obtenir una mescla una mica més blanquinosa. No vulguem anar de pressa. Com més desfet i mesclat estigui el sucre amb els rovells molt millor! El pas següent serà fondre la xocolata fondant amb la margarina. Per fer això podem utilitzar còmodament el microones. A continuació unim els rovells i el sucre amb les clares muntades i hi afegim la xocolata ja desfeta. Procureu que no estigui excessivament calenta. A tot això, només falta afegir-hi la farina. Jo aconsello tamisar-la un cop abans d’afegir-la a la mescla. I els passos que venen a continuació ja són més que fàcils!

Suquem els motlles que volem utilitzar amb una mica de margarina, per evitar que la mescla s’enganxi, i anem repartint dita mescla als motlles. No els empleneu massa, ja que a mesura que es vagin fent els coulants pujaran una mica. Fins a la meitat del motlle estarà bé. El pas que ve a continuació és optatiu, si més no jo el recomano. Poseu-los al congelador d’una a dues hores. I ara només queda el pas crucial: Escalfar el forn a 180 graus, treure els coulants del congelador i posar-los dins el forn uns 7 minuts. Estigueu pendents d’aquest procés, ja que és el més important. La gràcia del coulant és que quedi desfet per dins, així que si el feu  massa no serà el mateix. Un consell? Quan veieu que els coulants es comencen a obrir per la part superior treieu-los del forn i deixeulos refredar una mica. Ja estaran llestos! Si voleu, podeu acompanyar-los amb una mica de xarop de maduixa, gelat de vainilla o gelat de coco. 

*Si voleu fer-los de xocolata blanca només cal substituir la xocolata negra per la blanca.

Cap comentari:

Publica un comentari