Sóc conscient que sense la gent que em llegeix aquest bloc no tindria massa sentit, és per això que he decidit apropar-me una mica més a tots els que, de tant en tant, feu una ullada a les meves reflexions. Així doncs, deixo a la vostra disposició la direcció de correu electrònic del bloc: edurnezermoduz@hotmail.es, per si algú de vosaltres vol enviar-me qualsevol queixa, inquietud, aportació, opinió, etc. MOLTES GRÀCIES!

dimecres, 16 de gener del 2013

VIA FORA! Valorem els sometents


El passat dijous 10 de gener vaig assistir a l’Assemblea informativa que va celebrar l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcarràs. L’objectiu de dita reunió era informar a la població sobre l’actual situació econòmica al consistori i, per tant, a la vila. Ja d’entrada, aprofito per felicitar a l’equip de govern per la iniciativa, malgrat no estigués d’acord amb algunes coses que es van dir o hi trobés mancances. De fet, aquesta carta neix d’una de les meves desavinences. 
Tenint en compte que durant la xerrada es va fer esment de la seguretat al poble, i també al voluntariat, crec que va faltar fer alguna referència al grup de Sometents local. En la meva opinió, com a grup voluntari que són, els quals també vetllen per la seguretat al nostre poble i terme, mereixen almenys un esment a l’hora de parlar de la situació a la nostra vila. Segles enrere, quan els sometents encara rebien el nom de sagramentals, eren considerats homes qualificats i capaços de defensar les seves propietats. Tenien aquest deure i la gent els confiava la tasca. Davant qualsevol perill la població deia dues paraules màgiques que despertaven l’instint sometent: Via fora! No pretenc treure autoritat ni mèrit als que tenen el deure legal i autoritzat de defensar-nos, però si una cosa tinc clara és que qualsevol ajuntament, sigui del color que sigui, hauria d’intentar fer costat a totes les iniciatives que fossin parides per la seva gent, i encara més si es mostra orgullós del voluntariat d’aquesta. Així doncs, Via fora!, els Sometents també tenen dret a dir la seva. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada